Marijke Umans brengt Simon & Odil tot leven met de Telenet theatertoer

Gratis voorstellingen voor zieke kinderen in kinderziekenhuizen

De vzw 4Kids, de initiatiefnemers van het Simon&Odil project, en My Zone by Telenet sloegen de handen in elkaar voor de tweede editie van de Telenettheatertoer. In januari en april trekt Marijke Umans met deze reizende muzikale voorstelling naar de verschillende deelnemende kinderziekenhuizen in België. Vanuit hun ziekenhuisbed zal ze de kinderen meenemen op reis in een luchtballon naar de droomwereld van Simon&Odil.

Langdurig in het ziekenhuis verblijven is geen pretje. Vooral als je nog jong bent en het liefst van al met andere kinderen wil spelen. Om de dagelijkse sleur van deze kinderen te doorbreken werkte Marijke Umans een muzikale voorstelling uit rond het Simon&Odil-boek ‘Schots en Scheef’. Deze 40 minuten durende ‘Telenet theatertoer’ wordt instrumental ondersteund door een multi-instrumentalist die afwisselend viool, gitaar, cello en kleine instrumenten zal bespelen. Na een geslaagde eerste editie in de zomer van 2007 besloot de vzw 4Kids, met de steun van My Zone by Telenet, om in de loop van januari en april een tweede reeks voorstellingen te laten plaatsvinden. De ‘Telenet theatertoer’ is volledig gratis voor alle deelnemende kinderziekenhuizen en de kinderen.

Wie is Marijke Umans
Marijke Umans is de energieke drijvende kracht achter vzw Roodvonk. Ze heeft net haar tweede
kinderboek Taterwater uit en toert momenteel rond met haar muzikale theatervoorstelling Kom weg
en met haar poeziëtheatervoorstelling 1 jaar vol geluk. Je kan haar aan het werk zien in theater- en
televisieproducties…
Meer info op www.roodvonk.be

Indien u als school eveneens een muzikale voorstelling wenst (mits betaling) gelieve ons te contacteren contact@simonodil.com

Nieuwsbrief