Nuttige links

Safer Internet Belgium
Doel van het platform SAFER INTERNET BELGIUM is de bevordering van de veilige toegang van minderjarigen tot de nieuwe informatietechnologieën.
Het project tracht een antwoord te geven op twee problemen: de nieuwe technologie- en internetkloof tussen de generaties en de verschillende sociaal-culturele groepen en de veiligheid van minderjarigen on line. Doel is om de eerste minder breed te maken en de tweede te verhogen.
http://www.saferinternet.be

Action Innocence
Action Innocence neemt het op tegen de gevaren voor seksueel misbruik van kinderen, gelinkt aan het Internet. Ze maakt deel uit van Action Innocence, een federatie die de verschillende Action Innocence verenigingen in Europa onder een noemer brengt.
http://www.actioninnocence.org/belgie/index.asp?antenne_news=26&navig=15

Clicksafe
Om u te helpen, verzamelden we hier heel wat nuttige informatie en handige tips over het internet, MSN, blogs en chatten. Lees ze aandachtig: het gebruik van het internet is immers niet zonder gevaar! Het is belangrijk dat u weet waar uw kinderen mee bezig zijn en dat u hen indien nodig kunt waarschuwen.
http://www.clicksafe.be/parents/index.php?language=nl&page=3

Web4me
Een probleem op het internet? Dan is Web4me het adres voor jou! Vormen van (consumenten) bedrog, misbruik van foto's, een virusaanval, louche teksten, beledigingen, een bug in je pc, ....: hier kom je te weten hoe je erop kan reageren, waar je meer info kan vinden en wat je kan doen om die problemen te voorkomen. Web4me zorgt er mee voor dat het web een fantastisch medium blijft voor elk van ons!
http://www.web4me.be/index.php?language=nl

Brainkids.nl

Een nederlandse site onder verantwoordelijkheid van Cerebraal, met daarop informatie en tips voor kids en jongeren die zelf niet‑aangeboren hersenletsel hebben of die in hun omgeving iemand hebben die niet‑aangeboren hersenletsel heeft.
http://www.brainkids.nl/
 

Nieuwsbrief