Centraal Boekhuis B.V.

Profiel :
Centraal Boekhuis is al meer dan 139 jaar dé logistieke partner van ondernemers in het boekenvak. Het bedrijf is uitgegroeid tot een toonaangevende logistieke dienstverlener. Centraal Boekhuis levert diensten aan uitgevers, boekverkopers en leveranciers van kantoorvakartikelen op het gebied van distributie, opslag, vervoer, financiën en informatievoorziening.
Samen boeken we succes
Centraal Boekhuis wil een bijdrage leveren aan het succes van haar klanten. Door te streven naar een excellente prestatie in logistiek én verkoopondersteunende informatievoorziening. Door samen te werken met klanten. Door vast te houden aan haar wortels in het boekenvak. Door tegelijkertijd voorop te gaan bij de ontwikkeling van nieuwe, innovatieve vormen van dienstverlening. En door het betreden van nieuwe markten.
Dagelijks worden bij Centraal Boekhuis tienduizenden orders verwerkt. Bovendien verzorgt het bedrijf voor haar klanten de voorraad- en verkoopadministratie, facturering en incasso. Centraal Boekhuis bedient ruim 1.800 Nederlandse en Vlaamse (kantoor-) boekverkopers, 700 uitgevers en 40 leveranciers van kantoorvakartikelen.
Ontstaansgeschiedenis
Op 15 april 1871 werd door de Vereeniging ter bevordering van de belangen des Boekhandels de naamloze vennootschap Bestelhuis van den Nederlandschen Boekhandel opgericht. In februari 1926 werden de activiteiten, die inmiddels waren uitgebreid door met name diverse overnames, voortgezet onder de naam Centraal Boekhuis.
Beheer van aandelen
In 1973 werd de besloten vennootschap Centraal Boekhuis opgericht door de Vereeniging ter bevordering van de belangen des Boekhandels (VBBB, later hernoemd in de Koninklijke Vereniging van het Boekenvak, KVB), de Koninklijke Nederlandse Uitgeversbond (KNUB, later opgegaan in het Nederlands Uitgeversverbond, NUV) en de Koninklijke Nederlandse Boekverkopersbond (KBb). Het bedrijf is gevestigd in Culemborg.
Het beheer van de aandelen van Centraal Boekhuis is ondergebracht in de Stichting tot Beheer van de aandelen van Centraal Boekhuis B.V. Alle certificaten zijn in handen van de Koninklijke Vereniging van het Boekenvak.
Centraal Boekhuis
Centraal Boekhuis verwerkte in het afgelopen boekjaar 74 miljoen boeken en biedt uitgebreide informatiediensten aan ter ondersteuning van het distributie- en verkoopproces van haar klanten.
Centraal Boekhuis B.V.
Postbus 125
4100 AC Culemborg

Telefoonnummer: 
+31 (0) 345 47 55 01

Nieuwsbrief